مرورگر شما به‌روز نیست یا JavaScript در آن غیرفعال است.

لطفا از آخرین نسخه‌ی مرورگر کروم (Chrome) استفاده کنید.
داستان تشویق فیلم‌ها در جشنواره‌های اروپایی و رکورددار بیشترین میزان تشویق – Cannes Film Festival

داستان تشویق فیلم‌ها در جشنواره‌های اروپایی و رکورددار بیشترین میزان تشویق – Cannes Film Festival

داستان تشویق فیلم‌ها در جشنواره‌های اروپایی و رکورددار بیشترین میزان تشویق – Cannes Film Festival


در جشنواره‌های اروپایی، به خصوص معتبرترین آنها همچون فستیوال فیلم کن (Cannes Film Festival)، یعنی کن و ونیز، یکی از ملاک‌های ساده‌ی کیفیت فیلم‌ها که بارها شاهد انتشار اخبار آنها بوده‌ایم، میزان تشویق ایستاده‌ی فیلم توسط تماشاگران، بعد از اکران فیلم در جشنواره است. با هم در این مطلب می‌خواهیم نگاهی به چند و چون تشویق ایستاده داشته باشیم.


حقیقت این است که تشویق ایستاده در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و به شکلی درآمده است که به صورت رسمی میزان تشویق اندازه‌گیری می‌شود. در واقع این مسئله زمانی مورد اهمیت قرار گرفت که تعدادی از شرکت‌های پخش فیلم از میزان تشویق فیلم در جشنواره‌ها به عنوان ابزاری تبلیغاتی استفاده کردند. ولی با این وجود، همچنان اندازه‌گیری میزان تشویق مسئول خاصی ندارد و اکثرا توسط خبرنگاران حاضر در سالن اکران فیلم و به وسیله‌ی کرنومتری ساده و یا حتی گوشی موبایل اندازه‌گیری می‌شود. شیوه‌ی اندازه‌گیری نیز به این صورت است که معمولا بعد از پایان فیلم، تشویق‌ها شروع می‌شوند و سپس دست‌اندرکاران فیلم به احترام تشویق حضار از جا بلند می‌شوند و شاید حتی کارگردان اثر چند کلمه‌ای نیز صحبت کند و در ادامه تماشاگران ایستاده تشویق را ادامه می‌دهند.


در ابتدای مطلب گفتیم که این روزها میزان تشویق یک فیلم، به عنوان ملاکی ساده برای اقبال فیلم در بین مخاطبان در نظر گرفته می‌شود. ولی همیشه هم این گونه نیست. برای مثال جوکر به هنگام اکران در جشنواره‌ی ونیز 8 دقیقه مورد تشویق قرار گرفت و در آن سال هم شیر جشنواره‌ی ونیز را برنده شد و هم در اسکار موفق بود. اما دومین نسخه از این فیلم در همین جشنواره 12 دقیقه مورد تشویق قرار گرفت و همه‌ی شما از آخر و عاقبتش خبر دارید.


همان طور که گفته شد، اندازه‌گیری میزان تشویق در سال‌های اخیر صورت نسبتا رسمی به خود گرفته و ثبت و ضبط می‌شود. پس نمی‌توان به قطع گفت که کدام فیلم در تاریخ بیشتر مورد تشویق قرار گرفته؛ ولی با این حال گفته می‌شود فیلم هزارتوی پن ساخته‌ی گی‌یرمو دل تورو با 22 دقیقه تشویق ایستاده، رکورددار تشویق در جشنواره‌ی فیلم کن است. مستند فارنهایت ۹/۱۱ اثر مایکل مور و شیطان نئونی به کارگردانی نیکولاس ویندینگ رفن به ترتیب با 20 و 17 دقیقه تشویق نیز از جمله رکوردداران در این زمینه هستند. در جشنواره‌ی ونیز اما فیلم اتاق مجاور اثر پدرو آلمودوار که سال گذشته اکران شد، با 18 دقیقه تشویق رکورددار است.


جالب است بدانید که فیلم‌های ایرانی حاضر در این جشنواره‌های اروپایی نیز با اقبال خوب مخاطبین همراه می‌شوند. مثلا فیلم‌هایی مانند فروشنده و قهرمان از اصغر فرهادی در جشنواره‌ی کن بیش از 5 دقیقه ایستاده توسط تماشاگران تشویق شدند. فیلم زن و بچه‌ی سعید روستایی نیز امسال حدود 13 دقیقه توسط تماشاگران تشویق شد.

15 خرداد 04
نویسنده: Bamabin
ثبت‌دیدگاه